Pojištění se vyplatí každému

Málokdo počítá s tím, že by s mu mohlo něco stát. Ale jak říká české přísloví, „Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech“. Často se setkáváme s tím, že náš byt vytopí sousedi, že do našeho auta nacouvá nepozorný řidič. Problémy si můžeme způsobit sami. V případě neopatrnosti vytopíme sousedy my, naše dítě může rozbít okno, v práci upustíme na zem služební notebook, náš pes potrhá sousedce prádlo….takových situací je nepřeberné množství. Potom oceníme dobré pojištění. Pojistit se mohou fyzické osoby, firmy i velké korporace. A pojistit se dá prakticky všechno. Osoby, vozidla, malí i střední podnikatelé, zaměstnanci i majetek fyzických osob nebo firem. Kvalitní pojištění, které poskytuje například pojišťovna Kooperativa, ocení každý. Běžný občan i podnikatel. V rozhodující moment jsme rádi, že za námi pojišťovna stojí, posoudí škodu a vyplatí finanční částku, která pokryje náklady na opravu. Plně nebo alespoň jen zčásti.

Lze uvést několik příkladů. V jednom hotelu ubytovaní hosté přes noc zcela poničili postel, strhli závěs, poškodili malbu pokoje a vytrhli ze zdi lampičku. Kdyby majitel hotelu nebyl pojištěný, musel by veškeré náhrady na opravu poničeného pokoje uhradit sám. Takto dostal finanční náhradu, mohl pokoj uvést do původního stavu a zase ubytovávat hosty tak, jak se sluší a patří.

Zcela nezbytné je pojištění při řízení motorového vozidla. V hustém městském provozu není o ťukance nouze, na karoserii vlastního nebo služebního vozidla po nich zůstávají patrné nepěkné stopy. Kdo má za sebou podobný zážitek ví, že oprava auta není levná záležitost a může se hodně prodražit. S kvalitním pojištěním je vše snadnější a pohodlnější. Kooperativa má navíc elektronický formulář, kde pojištěnec dopodrobna uvede způsobenou škodu, nahraje fotografie a potom už jen čeká na vyrozumění likvidátora a úhradu škody. Vše proběhne do několika dnů. Rychle a bez dlouhého čekání na přepážce.